De nieuwe Skoda Octavia 2016

De nieuwe ŠKODA Octavia RS 230 15 juni 2016

Indrukwekkend vermogen onder controle. Een duw op het gaspedaal volstaat om de 230 pk los te laten op de weg en de adrenaline te doen stromen.
De snelste Octavia-productiewagen ooit: de 2.0 TSI-motor van 169 kW (230 pk) stuurt de Octavia RS 230 berline in slechts 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u.

Met zijn robuuste uitstraling, zijn sportieve stijl en zijn 19" lichtmetalen Xtreme-velgen laat hij geen twijfel bestaan over zijn intenties. Maar wat is snelheid zonder het nodige comfort? Gelukkig maken tal van Simply Clever-voorzieningen zelfs de gezwindste rit tot een aangename ervaring.

Design

Dkoda Octavia Design - Interieur
Als de Octavia RS 230 een dier was, zou het alvast geen schoothondje zijn. Het gespierde design van deze sportwagen wordt benadrukt door verschillende zwarte accenten, zoals het radiatorrooster en de zijspiegels. Of u de wagen nu in zijn geheel bekijkt of elke functie apart ontdekt, hij zal u ongetwijfeld versteld doen staan.

De snelste Octavia-productiewagen ooit.

De 2.0 TSI-motor van 169 kW (230 pk) gekoppeld aan de handgeschakelde zesversnellingsbak stuurt de Octavia RS 230 Berline in slechts 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u.

De topsnelheid van de wagen bedraagt 250 km/u. De 2.0 TSI van 169 kW kan ook gecombineerd worden met een automatische zesversnellingsbak met dubbele koppeling. Het geheim achter het sportieve karakter van de nieuwe Škoda Octavia RS 230? Zijn herwerkte aandrijving en geavanceerde technologie.

Elektronisch gestuurde differentieelvergrendeling op de vooras

De nieuwe Octavia RS 230 beschikt als eerste auto van het merk over een elektronisch gestuurde differentieelvergrendeling op de vooras (VAQ). Een functie die oorspronkelijk ontwikkeld werd voor de autosport. De elektronisch gestuurde meervoudige plaatkoppeling bevindt zich tussen het differentieel en de rechtse aangedreven as. Indien nodig kan het volledige vermogen naar een van de voorwielen gestuurd worden om meer tractie en grip te verzekeren bij het uitrijden van een bocht.

Sportief maar praktisch

Sportief en toch functioneel? De Octavia RS 230 bewijst dat het kan. Het interieur is uitgerust met tal van slimme oplossingen die elke rit aangenamer maken voor alle inzittenden. Naast de Simply Clever-voorzieningen krijgt de uitzonderlijk grote bagageruimte talloze oplossingen mee om de wagen nog functioneler te maken.

De dynamische familie

De Skoda Octavia familie