1957 - het prille begin

Garage Jennes - 1957

Het was in dit oude huis dat de garage Jennes zich in 1956 installeerde en waar zij in januari 1957 tot officieel VW-Agentschap benoemd werd.

Gelegen op een kleine kilometer van de huidige garage was het duidelijk dat dit gebouw slechts als wipplank voor een bloeiend bedrijf zou dienst doen.

top

1962 - de verhuis

Garage Jennes - 1962

In mei 1962 legde men de eerste steen van de huidige garage Jennes en op 1 Januari 1963 werden in deze nieuwe gebouwen reeds de eerste klanten ontvangen.

De volkswagenverkoop werd in die tijd dermate gepromoot dat het de nummer 1 werd in de streek.

"Een agentschap waar men reeds uitkijkt naar ... "
Zo stond het in D'IETEREN NEWS van april 1966, het tweemaandelijks automagazine dat in die tijd het contact was tussen de Volkswagen invoerder en zijn agenten ...

"...Boortmeerbeek is een van deze dorpjes zonder geschiedenis die zich langs de grote baan bevinden die Mechelen met Leuven verbindt. Het heeft geen zin te beweren dat dit een industrieel gebied is daar de grote specialiteit van de streek witloofteelt is. Maar wat echter wel mag beweerd worden is dat Boortmeerbeek er prat kan op gaan een der mooiste garages te bezitten van gans Belgie : deze der Etablissementen Jennes ...".

Twee volle bladzijden werden gereserveerd voor dit jonge bedrijf.

top

1976 - nieuwe garage in 'VILLA STIJL'

Garage Jennes - 1976

Nog geen twintig jaar na de start en de verhuis naar de huidige garage in Boortmeerbeek, kwam er aan de Lindenstraat te Keerbergen een nieuwe vestiging. Het prachtige gebouw in "villa stijl" met ruime toonzaal blijft nog steeds vooruitstrevend.

Keerbergen werd niet alleen een service-punt voor klanten uit die regio die zich niet meer naar Boortmeerbeek hoefden te verplaatsen, maar ook een prima verkoopdienst, met veel plaats voor nieuwe wagens en vooral een permanente klantendienst. Zo komt het dat men bij garage Jennes op elk moment kan aankloppen, ook tijdens de vakantiemaanden vermits beide garages om beurten open en gesloten zijn en de permanentie op die manier verzekerd is.

top

25 jaar - Zilveren Jubileum

Garage Jennes - 25 jaar

De Boortmeerbeekse Volkswagen en Audi garage viert zijn Zilveren Jubileum.

De kever heeft ondertussen plaats gemaakt voor een groter assortiment waaronder: Golf, Polo, Jetta, Santana, Passat, Audi 80 en Audi 100.

Een enorme troef in dit gamma was de start van de zeer zuinige diesels.

top

1990 - verbouwingen in Boortmeerbeek

Garage Jennes - 1990 Audi
Garage Jennes - 1990 VW

Rond 1990 wordt de garage te Boortmeerbeek verder uitgebouwd met een modernere look, waarbij vooral de showroom meer dan verdubbeld werd en met een gezellige verblijfruimte voor de klant en de kinderen om het wachten tijdens de onderhoudsbeurten zo aangenaam mogelijk te maken.

top

40 jaar - smaragden jubileum

In 40 jaar is de garage Jennes uitgegroeid tot een begrip in de regio.
In dit topbedrijf, onder de bekwame leiding van Rudi en Jan Jennes, wordt dagdagelijks gesleuteld ... niet alleen aan de wagens maar ook aan het totale service-pakket, om het namelijk aan te passen aan de noden van de tijd en telkens weer te verfijnen of te verbeteren.

top

1998 - nieuwe carrosserie afdeling

Garage Jennes - 1998

In 1998 is de carrosserie verder uitgebouwd.

Het werd een aparte afdeling aan de rechterkant van het benzinestation langs de Leuvensesteenweg te Boortmeerbeek.

Deze afdeling is uitgerust met de nieuwste elektronische snufjes zodat de klant optimaal en in een minimum van tijd geholpen wordt.

top

2002 - overname te Machelen

Garage Jennes - 2002

Einde 2002 krijgen Jan en Rudi Jennes de kans om hun werkgebied aanzienlijk uit te breiden door de overname van de gekende garage en carrosserie Lacante.
Jennes Machelen staat vanaf 1 december in voor de verkoop van Volkswagen en VW bedrijfswagens en het onderhoud van Volkswagen en Audi.
Carrosserie Jennes Machelen nv verzorgt alle koetswerkherstellingen.

top

2003 - nu ook Škoda

Naast de inrichting van de toonzaal van Jennes Machelen werd tevens de inhoud aangepast: vanaf 15 maart 2003 werd hier ook het äkoda gamma aangeboden.

top

18 april 2008 - sluiting Keerbergen

Het was met gemengde gevoelens dat na 32 jaar, op 18 april 2008 de deuren van de garage te Keerbergen definitief gesloten werden.

Voor de klant betekent deze reorganisatie echter wel een verbetering, want in de vernieuwde garage te Boortmeerbeek kunnen zij hun personeel en gespecialiseerde apparatuur veel efficiŽnter inzetten om de wagens in topvorm te houden.

Door de snelle evolutie in deze sector hadden ze in Keerbergen die mogelijkheden niet meer.
Het leek daarom ook logisch alle beschikbare middelen te bundelen en uit te breiden in de vestiging te Boortmeerbeek.

top

2008 - 50 (+1) jaar

Garage Jennes - 2008 - 50jaar

Garage Jennes bouwt al jaren aan de toekomst. Om nog een betere service aan te bieden hebben ze niet alleen het dienstenpakket maar ook de toonzalen vergroot. Op 26 en 27 april 2008 openden de broers Rudi en Jan Jennes officiŽel de deuren. De showroomoppervlakte ging van zeshonderd naar tweemaal duizend vierkante meter. Bovendien kwam er een kelderruimte van 1.600 vierkante meter bij.

Volkswagen en Audi willen zich in de toekomst nog meer differentiŽren als twee afzonderlijke producten. Dat is ingegeven door de filosofie dat Audi en Volkswagen elk een apart cliŽnteel aantrekken. En in die differentiatie gaan de directies van de Duitse merken erg ver. Niet alleen moet het wagenpark in afzonderlijke showrooms getoond worden, ook is er een hemelsbreed verschil in de huisstijl. Zo is de Volkswagengarage ingericht in speels oranje en hangt er een ongedwongen sfeer. De wagens staan er vrolijk in een cirkel. Bij Audi gaat het er strakker aan toe. De dominerende kleuren zijn grijs, zwart en wit. Alles moet in de hele wereld hetzelfde zijn. Op die manier wil Audi, dat forse groeiplannen heeft, zich opwerpen als een sterk merk.

De Garage Jennes heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om andere nieuwigheden in te voeren. Zo maakten ze een business corner. Daar kunnen mensen die wachten tot hun wagen hersteld is, wat werken.

top

...

Dank zij onze nu meer dan 50 jaar know-how en ervaring, wordt kwaliteit op alle vlakken steeds hoog in het vaandel gedragen.

Hiervoor zorgen onder meer een permanente vorming en opleiding van het personeel, in dit familiaal bedrijf waar het prettig is om werken en waar de mensen fier zijn op hun prestaties.

top