Carrosserie Jennes - Kampenhout-SAS

Carrosserie Jennes schakelt hoger

In 1998 werd de allereerste carrosserie-afdeling, zoals we ze tot op de dag van vandaag kennen, in gebruik genomen door het familiebedrijf Jennes. Deze nieuwbouw werd opgetrokken naast de Volkswagen en Audi concessie te Boortmeerbeek, en zou gedurende de volgende decennia moeten instaan voor álle carrosserie-activiteiten voor de Jennes klanten, zowel voor de huismerken als voor de niet VAG-merken.

Nu, amper 18 jaar later, botst de huidige vestiging op alle vlakken tegen zijn limieten. Door de hoge klantentevredenheid en afwerkingskwaliteit, gekoppeld aan erg realistische doorlooptijden, voldoen het huidige atelier en de omringende parkingfaciliteiten niet langer aan de sterk toenemende vraag.

De broers Rudi en Jan Jennes hebben met de aankoop van het 3 hectare grote industriegebied aan Kampenhout-SAS echter een ideale locatie verworven om Carrosserie Jennes naar een volgend (en gevoelig hoger) niveau te leiden.

De implementatie van de meest revolutionaire technieken in de carrosserie-wereld en de aanwending van de laatste nieuwe energiebesparende methodes moeten van Carrosserie Jennes opnieuw de referentie maken in de wijde regio.

Voor de installatie van de infrastructuur werd beroep gedaan op het gerenommeerde Symach. Opgericht in 2001 in het Italiaanse Bologna, werd Symach zeer snel de pionier in "Smart repair" en "Day repair". Dankzij gepatenteerde technieken op gebied van snel drogende lakken zijn ze vandaag wereldwijd de referentie-partner in het opzetten van state-of-the-art bodyshops.

Jennes heeft specifiek gekozen voor de implementatie van het Symach FixLine-proces. Dit FixLine-proces staat garant voor een reductie van 1,5 tot 2 dagen doorlooptijd in het atelier, dankzij een geoptimaliseerde voertuig-flow langs de verschillende behandelingen.

En niet alleen op technologisch vlak, maar eveneens op gebied van energiebeheer zaten zowel team Jennes als het studiebureau op dezelfde groene golflengte, waardoor de ganse site zal geconstrueerd worden volgens de BEN-norm.
Met dit hypermoderne project is meteen duidelijk dat dit sterk groeiend familiebedrijf ook op ecologisch vlak het hart op de juiste plaats draagt.

 

Het Symach FixLine-proces