Volkswagen Bedrijfswagen - T6

T6 - de 6e generatie VW Transporter

Wereldprimeur: 6e generatie Volkswagen Transporter.
Op 15 april 2015 heeft Volkswagen Bedrijfswagens de zesde generatie van de Transporter gepresenteerd. Wat ooit begon met een eenvoudige schets door Ben Pon - tegenwoordig Nederlands invoerder van VW - resulteert 65 jaar en 12 miljoen Transporters later in deze compleet nieuwe, zesde generatie Transporter, de T6.

De highlights van de T6

  • Scherper design
  • Zuinigere motoren
  • Nog meer veiligheid en comfort door diverse slimme innovaties
  • O.a. leverbaar als gesloten bestelwagen, Kombi- en chassisversies, Dubbele Cabine en Multivan
  • Deze zomer in de showroom

Transporter - Generaties T1 en T6

Grote stap in veiligheid

De T6 kan worden uitgerust met een groot aantal veiligheidsinnovaties. Bijvoorbeeld Front Assist, dat kop-staartbotsingen voorkomt, en een noodstopsysteem voor in de stad. Standaard wordt de Transporter geleverd met multi-collision brake - dat doorschieten na een ongeval voorkomt. Tot slot krijgt hij Trailer ESP, een elektronisch stabiliteitssysteem voor aanhangers.

De T6 Transporter biedt de passende oplossing voor elke vervoerwens

De Transporter dankt zijn populariteit mede aan de veelzijdigheid en zijn brede inzetbaarheid. Of het nu voor personenvervoer, vervoer van bouwmateriaal of als camper is, de Transporter klaart iedere klus!
De mogelijkheden met de nieuwe Transporter zijn - geheel in Transporter-traditie - ongekend groot. Naast de gesloten bestelwagen, Kombi- en chassis-versies komen er Dubbele Cabine-uitvoeringen en een Multivan. Hiermee biedt de Transporter een passende oplossing voor elke vervoerswens. Niet onbelangrijk voor de dagelijkse praktijk: de laadruimte is nog beter toegankelijk dankzij een eenvoudiger – optioneel elektrisch – te bedienen achterklep.

Transporter T6 - Meer comfort dan ooit

Meer comfort dan ooit

De Transporter bedient zijn bestuurders met meer comfort dan ooit. Bijvoorbeeld met opties als een instelbaar onderstel (DCC), adaptieve cruise control (ACC, stelt maximale snelheid automatischen tijdelijk bij wanneer het verkeer dit tijdelijk niet toelaat) en grootlichtassistent (Light Assist). Vermoeidheidsherkenning is standaard. De zesde generatie Transporter biedt tal van nieuwe infotainment-mogelijkheden, waaronder diverse connectiviteitsopties.

Zuinigere motoren

Naast de vertrouwde Euro 5-diesels krijgt de nieuwe Transporter onder de aanduiding 'EA288 Nutz' compleet nieuwe Euro 6-motoren. Deze 2.0-liter TDI is er in vier versies: 62 kW/84 pk, 75 kW/102 pk, 110 kW/150 pk en 150 kW/204 pk.
Er zijn ook twee 2.0-liter TSI-benzinemotoren: met 110 kW/150 pk en 150 kW/204 pk. Gemiddeld ligt het vastgestelde verbruik van de Euro/6 diesels zo’n 15 procent lager, een besparing van gemiddeld een liter per 100 kilometer.

Transporter T6 - Meer comfort dan ooit